NDA Top 20 GK Most Important Questions

NDA Top 20 GK Most Important Questions

Today we share with you “NDA Top 20 GK Most Important Questions”  these questions help you while preparing for NDA.  These are some Important question which helps you in NDA Exam & for other Government Exams. These Questions are given by Sai Defence Academy 

 

 NDA Top 20 GK most Important Question (1-10)

Q: 1: Bharat Ratana awarded by whose prime ministers?

Ans:  Atal Bihari Vajpayee

 

Q: 2: What’s the name of Bricks Bank?

Ans: NDB (New Development Bank)

 

Q: 3: What’s the full form of TCP in terms of Network?

Ans: Transfer Control Protocol

 

Q: 4: What’s the name of the largest moon of Pluto?

Ans: Charon.

 

Q: 5: Narendra Modi meets Nawaz Shariff to Surprise him at_

Ans: Pakistan

 

Q: 6: Who’s the CEO of Google?

Ans: Mr. Sundar Pichai

 

Q: 7: Who’s the 1st human who travel into space?

Ans: Yuri Gagarin

 

Q: 8: Which’s the official language of Afghanistan?

Ans:  Pashto, Dari

 

Q:9: Lalita Babar is related to which sports?

Ans: Athletics

 

Q:10: Cricket World Cup is held by which Organization?

Ans: ICC (International Cricket Council)

 

 NDA Top 20 GK most Important Question (11-20)

Q:11: What’s the full form of CEC?

Ans: Chief Election Commission

 

Q:12: What’s the full form of MRI?

Ans: Magnetic Resource Imaging

 

Q:13: When was World Cancer Day celebrate?

Ans: 4th of February

 

Q:14: Where’s Mecca located?

Ans: Saudi Arabia

 

Q:15: Who’s the head of the SBI (State Bank of India)?

Ans: Arundhati Bhattacharya

 

Q:16: Which country won the Maximum FIFA world football cup?

Ans: Brazil

 

Q:17: What’s the Blue moon?

Ans: It’s a full moon that appears in the subdivision of a year.

 

Q:18: What’s the Unit of force?

Ans: Newton

 

Q: 19: Who’s the Inventor of E-mail?

Ans:  Mr. Shiva Ayyadurai

 

Q:20: What do you mean Desalination?

Ans: This process of removing for dissolved salts from water to produce freshwater from seawater.

 

Thanks for Visiting here, I hope you like it.

Previous Post
Next Post

Posted by- robin bhandari

अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook page से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

One Response to NDA Top 20 GK Most Important Questions

  1. Himanshu Mishra says:

    Very useful GK Question. Keep update more Video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Bhai Bhut Mehnat lagi hai?