Top 20 GK NDA Best Question Bank

Top 20 GK NDA Best Question Bank

Today we’re sharing with you “Top 20 GK NDA Best Question Bank” these Questions help you while preparing for NDA Exams. These questions are Important for Government exams too. These Questions are given by SaiDefenceAcademy

 

Top 20 GK Most Important Recent Question (1-10)

Q:1: What we call the Study of Cancer?

Ans: Oncology

 

Q:2: When the Constitution day is celebrating?

Ans: 26th November

 

Q:3: What’s the form of IFSC?

Ans: Indian Financial System Code

 

Q:4: Where’s headquarter of UNO?

Ans: New York

 

Q:5: Where’s the longest river in India?

Ans: Godavari

 

Q:6: When symbol Rupee is adopted?

Ans: 2010

 

Q:7: Who’s the father of Geometry?

Ans: Euclid

 

Q:8: Who Spread the Zika virus?

Ans: Aedes mosquitoes

 

Q:9: Where’s lemur is found in?

Ans: Madagascar

 

Q:10: Where’s paper invented in?

Ans: China

 

Top 20 GK Most Important Recent Question (11-20)

Q:11: When was RBI (Reserve Bank of India) founded in?

Ans: In the year 1935

 

Q:12: Smallest bone of the human body is_

Ans: Stapes

 

Q:13: Who wrote the National song written by?

Ans: Bankim Chandra Chattopadhyay

 

Q:14: Who’s the last Mughal emperor?

Ans: Bahadur Shah Zafar

 

Q:15: What’s the Blood group of Octopus?

Ans:  Blue

 

Q:16: Who wrote the Evolution theory?

Ans: Darwin

 

Q:17: Where’s ONGC (Oil & Natural Gas Corporation) Headquarter are in?

Ans: Uttarakhand

 

Q:18: The oldest dam of India is_

Ans: Kallanai Dam

 

Q:19: What we can call to study to Birds?

Ans: Ornithology

 

Q:20: The Smallest planet name is_

Ans: Mercury

 

 Thanks for Visiting here, I hope you like it. If you like to know more NDA Question please check some Recent Questions.

Previous Post
Next Post

Posted by- robin bhandari

अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook page से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Bhai Bhut Mehnat lagi hai?