Top 20 GK Questions for NDA Exam Preparation

Top 20 GK Questions for NDA Exam Preparation

 

Today we share with you “ Top 20 GK Questions for NDA Exam Preparation” these important NDA Questions help you in clearing off your exams. These questions are given by the  Sai Defense Academy.

 

NDA Best Question Bank for Exam (1-10)

 1: Where’s Kundankulam nuclear power plant?

Ans: Tamil Nadu

 

Q:2: What’s the full form of DVD?

Ans: Digital Video/ Versatile Disc

 

Q:3: What we call to study of Map?

Ans: Cartography

 

Q: 4: How many players in Volley ball team?

Ans: Six number of Players.

 

Q:5: What’s the name of first computer programmer?

Ans: Ada Lovelace

 

Q:6: What we know to study of Spider?

Ans: Arachnology

 

Q:7: What’s the capital of Arunachal Pradesh?

Ans: Itanagar

 

Q:8: Where’s Kanha National Park?

Ans: Madhya Pradesh

 

Q:9: Where’s RDI (Rural Development Institute) is situated at?

Ans: Hyderabad

 

Q:10: What dance is popular in Tamil nadu?

Ans: Bharatnatyam

 

NDA Best Question Bank for Exam (11-20)

Q: 11: When World Population Day is celebrated?

Ans: 11th of July

 

Q:12: What’s the currency of Myanmar?

Ans: Burmese Kyat

 

Q:13: Who’s the winner of the 2015 Cricket Asia cup?

Ans: India

 

Q:14: Where was 2nd Battle of Panipat?

Ans: 1556

 

Q:15: The father of Modern Genetics is_

Ans: Gregor Mendel

 

Q:16: Who’s the founder of the Swaraj Party?

Ans: Chit Ranjan Das

 

Q:17: What’s the name of Laughing gas?

Ans: Nitrous Oxide

 

Q:18: What’s Calcium Hydroxide?

Ans: Lime water

 

Q:19: When was Microsoft founded?

Ans: In the year 1975

 

Q:20: When was Startup India launch?

Ans: In the year 2016

Thanks for Visiting, I hope you like it. For more NDA Related Question please check it out some other posts.

Previous Post
Next Post

Posted by- robin bhandari

अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook page से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Bhai Bhut Mehnat lagi hai?