Computer GK quiz 2: 15 Computer General Knowledge questions

computer gk quiz 2

Computer gk Quiz 2.  15 computer General Knowledge questions, computer General Knowledge preparation ,computer General Knowledge puzzles etc updated on Mar 2018.

1. Every computer connected to the Internet is identified by a unique four-part string, which is known as
A) Host name
B) Domain name
C) IP address
D) None of the above

Ans. C

2. EBCDIC stands for

(A) Extended Binary Coded Decimal Interchange Code
(B) Extended Bit Case Decimal Interchange Code
(C) Extended Bit Cod Decimal Interchange Code
(D)Extended Binary Case Decimal Interchange Code

Ans. A

3. The Main component of first generation computer was
A) Vacuum Tubes and Valves
B) Integrated Circuits
C) Transistors
D) All of above
Ans. A

4. Which one of the following devices can be used to directly image the printed text?
A) MICR
B) OCR
C) OMR
D) All of above
Ans. B

  1. All modern computer operates on
    A) Floppies
    B) Word
    C) Information
    D) Data
    Ans. D

6. Which one is the fastest type of computer?
A) Laptop
B) Notebook
C) Super computer
D) Personal computer
Ans. C

7. Computer system is consisting of
A) internal device
B) peripheral device
C) software
D) All of these
Ans. D

8. The chip which is used in computers is made of
A) chromium
B) iron oxide
C) silica
D) silicon

Ans. D (silicon)

9. How many bit contains in 1byte ?
A) Eight bits
B) Four bits
C) One bit
D) Sixteen bits
Ans. A
10. Gigabyte refers to
A) 1024 bytes
B) 1024megabytes
C) 1024 kilobytes
D) 1024 gigabyte
Ans. B

11. Memory is _____ and storage is ________
A) Slow, fast
B) Permanent, temporary
C) Temporary, permanent
D) All of above
Ans. A

12. What is the working of the logical unit in the CPU of a computer?
A) To produce result
B) To do math’s works
C) To control flow of information
D) To compare numbers

Ans. D

13. Magnetic disks are the popular medium for
A) Direct access
B) Sequential access
C) Both a & b
D) None of above
Ans. C

14. Which of the following disk can store maximum amount of data?
A) Floppy Disk
B) Compact Disk
C) Hard Disk
D) Magneto Optic Disk
Ans. C

15. Which one of the following is an example of a binary number?
A) 568974
B) B1SCD0
C) 100101
D) 001365
Ans. C

Other important Computer GK quiz:

 

  1. Computer GK Quiz 1: Computer General Knowledge for all group c exam
  2. कंप्यूटर सामान्य ज्ञान हिंदी medium के विद्यार्थियों के लिए 2017 के आगामी परीक्षा में पूछे जाने वाले Important Computer GK in hindi
  3. Computer Awareness – Banking Exams,IBPS PO,Clerk |SBI & RRB Exams
300 Total Views 1 Views Today
Previous Post
Next Post

Posted by- gk in hindi | Education Masters


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close