IBPS | SSC & Banking Exams 2017| English Spotting Quiz | Pronoun set -1

Dear aspirant Amazon Coaching Institute Dehradun Providing, Spotting Errors in English Quiz, Pronoun English spotting error practice set for competitive examinations such as SSC CGL, SSC CHSL, IBPS , SBI, Insurance  Banking 2017-18 Exams

English Spotting Error: Pronoun

  1. (a)the audience /(b)are requested /(c) to be in its seats/(d) No error
  2. (a)The scientist must follow /(b)his hunches and his data /(c)wherever it may lead /(d) No error
  3. (a)I am used to /(b) many guests everyday /(c) but there was none today /(d) No errors
  4. (a)The Number of vehichles/(b) Plying on this roads /(c) is more than on the main road/(d) No errors
  5. (a)Being a destitute / (b) I admitted him / (c) to an old people’s home (d) No error
  6. (a)One should make/ (b) his best efforts if one wishes to achieve/ (c)success in this organisation/(d)No errors
  7. (a)May I (b) Know who you want / (c) to see please/ (d)No errors
  8. (a)Our is the only country/(b) in the world that can boast of (c) Unity in diversity /(d) No errors
  9. (a)Last summer he went / to his uncle’s village /(c) and enjoyed very much/ (d) No errors
  10. (a)If I were him /(b) I would have taught /(c) those cheats a lesson /(d) No error
  11. (a)Those sort of people/ (b) usually do not /(c) earn fame in society/ (d) No errors
  12. (a)Being a very /(b) hot day I /(c) Remained indoors /(d)No errors
  13. (a)Had I come /(b)To know about his difficulties/ (c) I would have certainly helped/(d)No error
  14. (a)One of them/(b)forgot to take their bag /(c)from the school (d) No errors
  15. (a)Mr.sharma,our representative/(a)He will attend the meeting/ (c) on our behalf
  16. (a)Between /(b) you and I, the secretary/(c) is not a gentleman./(d) No error
  17. (a)One should /(b)do your duty/(c) honestly ad sincerely./(d) No error
  18. (a)Good students/(b) like you and he (c) should study regularly.(d) No error
  19. (a)You , he and I/(b) are /(c) in the wrong.(d)/ No error
  20. (a)Only /(b) you and him/(c) can do this work fast./(d) No error
  21. (a)If the teacher is good /(b) the students will respond /(c) positively to them /(d) No errors
  22. (a)It is not difficult to believe that a man /(b) who has lived in his city for a long time/ (c) he will never feel at home anywhere else in the world (d) No error
  23. (a)Each girl was/ (b) given a bunch of flowers/(c) which pleased her very much /(d) No error
  24. (a)As it was Rajan’s / (b) first interview he dressed him / (c) In his most formal suit / (d) No error
  25. (a)My self and Gopalan / (b) Will take care of / (c) The function on sunday / (d) No error

 

Answers List:

1(c),2(c),3(c),4(c),5(a),6(b),7(b),8(a),9(c),10(a),11(a),12(a),13(c),14 (b), 15(b),16(b),17(b),18(b),19(a),20(b),21(?),22(?),23(?),24(?),25(?)

Previous Post
Next Post

Posted by- Ravi

अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook page से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.