Top 20 GK Question Bank for NDA Exam

Top 20 GK Question Bank for NDA Exam

Today we share with you “Top 20 GK Question Bank for NDA Exam” these questions help you in cracking NDA Exam. These GK Questions help you in for any Government exams too. This Question is given by Sai Defence Academy

 

NDA Best Question for Exam (1-10)

Q: 1: Where’s NASA Headquarters located?

Ans: Washington DC

 

Q: 2: What’s Gun powder consists of?

Ans: Potassium nitrate

 

Q:3: Which’s the largest stadium in America?

Ans: Michigan Stadium

 

Q:4: Where’s Statue of Liberty is located in?

Ans: New York, USA

 

Q:5: Who’s the Man tournament of the world cup in the year 2011?

Ans: Yuvraj Singh

 

Q: 6: Where’s the city of Nile River is in?

Ans: Khartoum

 

Q:7: What do you mean by Biodiversity?

Ans: It’s a variety of life

 

Q:8: The Law of Inertia was given by whom?

Ans: Newton

 

Q:9: What’s the full form of ISI?

Ans: Inter-Service Intelligence

 

Q:10: What gameplay PV Sindhu?

Ans: Badminton Player

 

NDA Best Question for Exam (11-20)

Q:11: Which country won in the Rugby game in the year 2015?

Ans: New Zealand

 

Q:12: Who invent WWW (World Wide Web)?

Ans: Tim Berners Lee

 

Q:13: What’s the Rank of India in the Human Development Index?

Ans: 130

 

Q:14: Who’s the first woman Doctor in the world?

Ans: Elizabeth Blackwell

 

Q:15: What’s the national game of China?

Ans: Table Tennis

 

Q:16: What do you mean by UPS?

Ans: Uninterrupted Power Supply

 

Q:17: Who’s the Gold medal Boxer of Asia?

Ans: Mary Kom

 

Q:18:  What’s Korea currency?

Ans: South Korean won

 

Q:19: Who Invented X rays?

Ans: Roentgen

 

Q:20: Who’s the last ruler of the Maurya dynasty?

Ans: Brihadratha Maurya

 

 Thanks for Visiting here, I hope you like it. For more Information please check other pages.

Previous Post
Next Post

Posted by- robin bhandari

अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook page से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.