Top 20 GK Question for NDA Exam Preparation

By robin bhandari | General knowledge | May 29, 2019
 

Today we’re sharing with you " Top 20 GK Question for NDA Exam Preparation", these Questions help you in Examination preparation of NDA & these Question help you clearing of Govt. Exams. These Questions are given by Sai Defense Academy.

 

 NDA Best, GK Question for Exam (1-10)

1: Which organ in human bodies is removed nitrogenous compounds from the blood?

Ans: Kidney

 

2: What we call the study of Soil?

Ans: Pedagogy

 

3: Aryabhatta was launched in which year?

Ans: In the year 1975

 

4: At the time of Rain which smell comes are known as_

Ans: Ozone

 

5: Who’s chairman of the human rights commission?

Ans: HL Dattu

 

6: How many balls are in snooker game?

Ans: 22 no. of Balls

 

7: Who did the fastest century in a test cricket match?

Ans: Brendon Mccullum

 

8: In which year Delhi is made India Capital?

Ans: In the year 1911

 

9: What’s the Full form of NSA?

Ans: National Security Agency.

 

10: Balloons are filled by which gas?

Ans: Helium.

 

NDA Best GK Question for Exam (11-20)

11: In which year Poona pact was signed?

Ans: In the year 1932

 

12: When SEBI (Stock Exchange Board of India) was established?

Ans: It was established in the year 1988 & get statutory power on 30th Jan 1992 through SEBI Act 1992.

 

13: Who was the 1st Female Muslim PM (Prime Minister) in the World?

Ans: Benazir Bhutto.

 

14: What’s the Atomic no. of Oxygen?

Ans: 8 no. of Atom in Oxygen.

 

15: The 2nd Airport are in the Capital of Delhi_

Ans: Bhiwadi

 

16: Who’s the first cashless Country?

Ans: Sweden

 

17: In Which year Indian Hockey Team won in the Olympic game?

Ans: In the year 1928.

 

18: In the year 2015 “Gyan Peeth Award” are given for which book?

Ans: Amruta

 

19: The First animal who goes into space orbit?

Ans: Dog “Laika”

 

20: Who’s the Real founder of the Gupta Dynasty?

Ans: Chandragupta Maurya

 

 Thanks for Visiting here, Hope you like it. If you like to know some more Questions for NDA, try to check it out some recently posted Questions.

 

https://educationmasters.in/uttarakhand-top-30-gk-question-for-nda/

https://educationmasters.in/top-20-gk-mcq-question-for-nda-preparation/

https://educationmasters.in/top-20-nda-exam-preparation-question-with-answer/

https://educationmasters.in/top-30-gk-question-related-to-uttarakhand/

Share this Post

(इस पोस्ट को अपने दोस्तों के साथ शेयर करना ना भूले)

Posts in Other Categories

Get Latest Update(like G.K, Latest Job, Exam Alert, Study Material, Previous year papers etc) on your Email and Whatsapp
×
Subscribe now

for Latest Updates

Articles, Jobs, MCQ and many more!