Top 20 GK Question for NDA Exam Preparation

Top 20 GK Question for NDA Exam Preparation

 

Today we’re sharing with you ” Top 20 GK Question for NDA Exam Preparation”, these Questions help you in Examination preparation of NDA & these Question help you clearing of Govt. Exams. These Questions are given by Sai Defense Academy.

 

 NDA Best, GK Question for Exam (1-10)

1: Which organ in human bodies is removed nitrogenous compounds from the blood?

Ans: Kidney

 

2: What we call the study of Soil?

Ans: Pedagogy

 

3: Aryabhatta was launched in which year?

Ans: In the year 1975

 

4: At the time of Rain which smell comes are known as_

Ans: Ozone

 

5: Who’s chairman of the human rights commission?

Ans: HL Dattu

 

6: How many balls are in snooker game?

Ans: 22 no. of Balls

 

7: Who did the fastest century in a test cricket match?

Ans: Brendon Mccullum

 

8: In which year Delhi is made India Capital?

Ans: In the year 1911

 

9: What’s the Full form of NSA?

Ans: National Security Agency.

 

10: Balloons are filled by which gas?

Ans: Helium.

 

NDA Best GK Question for Exam (11-20)

11: In which year Poona pact was signed?

Ans: In the year 1932

 

12: When SEBI (Stock Exchange Board of India) was established?

Ans: It was established in the year 1988 & get statutory power on 30th Jan 1992 through SEBI Act 1992.

 

13: Who was the 1st Female Muslim PM (Prime Minister) in the World?

Ans: Benazir Bhutto.

 

14: What’s the Atomic no. of Oxygen?

Ans: 8 no. of Atom in Oxygen.

 

15: The 2nd Airport are in the Capital of Delhi_

Ans: Bhiwadi

 

16: Who’s the first cashless Country?

Ans: Sweden

 

17: In Which year Indian Hockey Team won in the Olympic game?

Ans: In the year 1928.

 

18: In the year 2015 “Gyan Peeth Award” are given for which book?

Ans: Amruta

 

19: The First animal who goes into space orbit?

Ans: Dog “Laika”

 

20: Who’s the Real founder of the Gupta Dynasty?

Ans: Chandragupta Maurya

 

 Thanks for Visiting here, Hope you like it. If you like to know some more Questions for NDA, try to check it out some recently posted Questions.

 

Uttarakhand Top 30 GK Question for NDA

Top 20 GK MCQ Question for NDA Preparation

Top 20 NDA exam preparation Question with Answer

Uttarakhand Top 30 GK Question for NDA

Previous Post
Next Post

Posted by- robin bhandari

अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook page से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

One Response to Top 20 GK Question for NDA Exam Preparation

  1. Anand says:

    Nice work make more article like this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Bhai Bhut Mehnat lagi hai?