Top 20 GK Question Bank for NDA Exam

By robin bhandari | General knowledge | May 31, 2019
Today we share with you "Top 20 GK Question Bank for NDA Exam" these questions help you in cracking NDA Exam. These GK Questions help you in for any Government exams too. This Question is given by Sai Defence Academy

 

NDA Best Question for Exam (1-10)

Q: 1: Where’s NASA Headquarters located?

Ans: Washington DC

 

Q: 2: What’s Gun powder consists of?

Ans: Potassium nitrate

 

Q:3: Which’s the largest stadium in America?

Ans: Michigan Stadium

 

Q:4: Where’s Statue of Liberty is located in?

Ans: New York, USA

 

Q:5: Who’s the Man tournament of the world cup in the year 2011?

Ans: Yuvraj Singh

 

Q: 6: Where’s the city of Nile River is in?

Ans: Khartoum

 

Q:7: What do you mean by Biodiversity?

Ans: It’s a variety of life

 

Q:8: The Law of Inertia was given by whom?

Ans: Newton

 

Q:9: What’s the full form of ISI?

Ans: Inter-Service Intelligence

 

Q:10: What gameplay PV Sindhu?

Ans: Badminton Player

 

NDA Best Question for Exam (11-20)

Q:11: Which country won in the Rugby game in the year 2015?

Ans: New Zealand

 

Q:12: Who invent WWW (World Wide Web)?

Ans: Tim Berners Lee

 

Q:13: What’s the Rank of India in the Human Development Index?

Ans: 130

 

Q:14: Who’s the first woman Doctor in the world?

Ans: Elizabeth Blackwell

 

Q:15: What’s the national game of China?

Ans: Table Tennis

 

Q:16: What do you mean by UPS?

Ans: Uninterrupted Power Supply

 

Q:17: Who’s the Gold medal Boxer of Asia?

Ans: Mary Kom

 

Q:18:  What’s Korea currency?

Ans: South Korean won

 

Q:19: Who Invented X rays?

Ans: Roentgen

 

Q:20: Who’s the last ruler of the Maurya dynasty?

Ans: Brihadratha Maurya

 

 Thanks for Visiting here, I hope you like it. For more Information please check other pages.

Share this Post

(इस पोस्ट को अपने दोस्तों के साथ शेयर करना ना भूले)

Posts in Other Categories

Get Latest Update(like G.K, Latest Job, Exam Alert, Study Material, Previous year papers etc) on your Email and Whatsapp
×
Subscribe now

for Latest Updates

Articles, Jobs, MCQ and many more!