Top 20 NDA exam preparation Question with Answer

By robin bhandari | General knowledge | May 29, 2019
 

Today we're going to share you about "Top 20 NDA exam preparation Question with the answer". These questions help you in cracking of NDA Exam. These Questions are about India & these questions are important & help you in NDA Exams. These Questions are given by the Sai Defence Academy.

 

NDA Exam preparation Best one words Question (1- 10)

1: Cricket world cup 2023 venue will be held in_

Ans: India

 

2: Where’s ISRO (Indian Space Research Organization) headquarters are in_

Ans: Bengaluru

 

3: What’s the Validity time of any Cheque?

Ans: 3 Month

 

4: When will the national Science day be held?

Ans: February 28th

 

5: Where’s the first Bank of India?

Ans: Bank of Hindustan

 

6: What’s the Percentage of Nitrogen is in air?

Ans: 78%

 

7: Where’s the First Olympic Games are held in_

Ans: Athens

 

8: When was the Shimla Agreement took place?

Ans: In year 1972

 

9: Which’s the opposing team for the 1st test match of Sachin Tendulkar in the year 1989?

Ans: With Pakistan

 

10: The shortcut key to maximizing browsing screen is_

Ans: F11 is the shortcut key to maximizing the browser page.

 

NDA Exam Preparation Best Question with Answers (11-20)

 

11: How many Fundamental duties we have in our constitution?

Ans: We have 11 no. of duties, these duties are added in 42nd & 86th of the constitutional Amendment Acts.

 

12: What’s the full form of ASCII?

Ans:  ASCII (American Standard Code for Information Interchange)

 

13: In Saturn, which gases are found?

Ans: Hydrogen and Helium

 

14: What the process name in which we use Zinc Oxide is applied to metals by stopping them from rusting?

Ans: Galvanization

 

15: What’s the full form of DBMS?

Ans: Database Management System.

 

16: What fundamental right is guaranteed to give all even they’re not a citizen of India?

Ans: As per Article 21: Right to life and personal Liberty.

 

17: Who was Nobel prize awarded of Literature in the year 2015?

Ans: Svetlana Alexievich

 

18:  Who’s the father of All India Services?

Ans: Sardar Vallabhbhai Patel

 

19: In India who started the Home rule Movement?

Ans: Annie Besant

 

20: Who’s the only male in the National Women’s commission?

Ans: Mr. Alok Rawat

 

Thanks for Visiting here if you like to learn more Questions related to NDA & GK Question then try to check it out the below mentioned links. These are the most recent posts related to NDA.

https://educationmasters.in/top-20-gk-mcq-question-for-nda-preparation/

https://educationmasters.in/top-30-gk-question-related-to-uttarakhand/

https://educationmasters.in/uttarakhand-top-30-gk-question-for-nda/

Share this Post

(इस पोस्ट को अपने दोस्तों के साथ शेयर करना ना भूले)

Posts in Other Categories

Get Latest Update(like G.K, Latest Job, Exam Alert, Study Material, Previous year papers etc) on your Email and Whatsapp
×
Subscribe now

for Latest Updates

Articles, Jobs, MCQ and many more!