Top 20 NDA Most Asking Question with Answers

Top 20 NDA Most Asking Question with Answers

Today we sharing you about “Top 20 NDA Most Asking Question with Answers”, these questions help you in while cracking of NDA Exams & these GK Question help you in preparation of other government exams. These questions are given by Sai Defense Academy.

 

 NDA Most Asking Important Questions (1 to 10)

Q: 1: 10 Rupee & 125 Rupee coin has been created for whom Recently?

Ans: Dr. R. Ambedkar

 

Q: 2: What’s the distance of light traveled in one year.

Ans:   Ten Trillion KM(Kilometer)

 

Q: 3: Which’s the Red Planet?

Ans: Mars

 

Q: 4: Galvanization of Steel & Iron is done by which elements?

Ans: Zinc

 

Q:5: What’s the old name of ICC?

Ans: Imperial Cricket Conference

 

Q:6: What’s the Official Language of Goa?

Ans: Konkani

 

Q: 7: IIM (India Institute of Management) is recently opened in_

Àns: Andhra Pradesh

 

Q: 8: Where’s Indra Gandhi National center for arts?

Ans: New Delhi

 

Q: 9: What’s the Capital of Mizoram?

Ans: Aizawl

 

Q: 10: The most Intelligent mammal on earth is_

Ans: Dolphins

 

 NDA Most Asking Important Questions (11 to 20)

Q:11: What’s the old name of Allahabad is_

Ans: Prayag

 

Q:12: What’s the official language of Nagaland?

Ans: Nagaland

 

Q: 13: The White flag is symbol of_

Ans: Surrender

 

Q: 14: Which’s the smallest planet?

Ans: Mercury

 

Q: 15: The forbidden city of China are in_

Ans: Beijing

 

Q:16: Who’s the Brand Ambassador of “Atulya Bharat”?

Ans: Amitabh Bachchan

 

Q:17: The founder of ABO Blood is_

Ans: Karl Landsteiner

 

Q:18: The Santosh Trophy is related to _

Ans: Football

 

Q:19: What’s the Device used for Measuring current?

Ans: Galvanometer

 

Q:20: Who’s the chief justice of India?

Ans: Jagdish Singh Khehar

 

Thanks for Visiting, I hope you like it. If you like to check some more questions related to NDA or GK then please check it out the below mention links.

 

Uttarakhand Top 30 GK Question for NDA

Uttarakhand Top 30 GK Question for NDA

Top 20 GK MCQ Question for NDA Preparation

Top 20 GK Question for NDA Exam Preparation

Top 20 NDA exam preparation Question with Answer

Previous Post
Next Post

Posted by- robin bhandari

अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook page से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Bhai Bhut Mehnat lagi hai?