Important static GK question for upcoming exams

static GK question
  1. In which state does the singalila wild life sanctuary located ?
    a) West Bengal
    b) Jharkhand
    c) Maharashtra
    d) Bihar
    e) None of these
    Ans – west Bengal
  2. Name of the capital of arunachal pardesh?
    a) Dishpur
    b) Kohima
    c) Ranchi
    d) Dehradun
    e) Itanagar
    Ans – itanagar
  3. World water day is observed on ?
    a) March 5
    b) March 22
    c) April 5
    d) April 15
    e) April 20
    Ans – march 22
  4. Where does jay parakash narayan international airport located ?
    a) Indore
    b) Ranchi
    c) Patna
    d) Lucknow
    e) Varanashi
    Ans – patna
  5. What is the currency of Indonesia ?
    a) Pond
    b) Indonesian doller
    c) Rupiah
    d) Indonesian rupiah
    e) Taka
    Ans – Indonesian rupiah
  6. International justice day is celebrated on ?
    a) 1 july
    b) 5 june
    c) 17 july
    d) 15 june
    e) 10 july
    Ans – 17 july
  7. Where is the headquarter of IDFC ?
    a) New delhi
    b) Pune
    c) Hyderabad
    d) Mumbai
    e) Chennai
    Ans – Mumbai
  8. Which country capital is Canberra ?
    a) Canada
    b) Peru
    c) South Africa
    d) Australia
    e) Indonesia
    Ans – Australia
  9. Which is the largest nuclear power station in india ?
    a) Tarapur
    b) Kudankulam
    c) Kaiga
    d) Kakrapar
    e) Kalpakkam
    Ans – Tarapur
  10. Where is the headquarter of BOI ?
    a) New delhi
    b) Mumbai
    c) Chennai
    d) Dehradun
    e) Hyderabad
    Ans – Mumbai
  11. Where is kanha park located ?
    a) Madhya pardesh
    b) Uttar pardesh
    c) Bihar
    d) Uttrakhand
    e) None of these
    Ans – Madhya pardesh
  12. The tiroda thermal power plant is located in which state of India ?
    a) Himachal Pradesh
    b) Maharashtra
    c) Rajasthan
    d) Bihar
    e) Odisha
    Ans – Maharashtra
  13. The mehrangarh fort is situated in which state ?
    a) Odisha
    b) Gujarat
    c) Kerala
    d) Rajasthan
    e) Himachal Pradesh
    Ans – Rajasthan
  14. The pritzker prize is given for outstanding work in which of the following fields ?
    a) Peace
    b) Cricket
    c) Football
    d) Architecture
    e) Science & technology
    Ans – Architecture
  15. Mogadishu is the capital of which country ?
    a) Somalia
    b) Ireland
    c) Paraguay
    d) Nigeria
    e) None of these
    Ans – Soma lia
  16. The Mahavir harina vanasthali national park is in which state?
    a) Odisha
    b) West Bengal
    c) Karnataka
    d) Telangana
    e) Andhra Pradesh
    Ans – telangana
  17. What is the currency of Namibia ?
    a) Namibian peso
    b) Namibian dollar
    c) Namibian pound
    d) Namibian franc
    e) Namibian euro
    Ans – Namibian dollar
  18. The solaiyar dam is located in which state ?
    a) Karnataka
    b) Kerala
    c) Himachal Pradesh
    d) Tamil Nadu
    e) Uttrakhand
    Ans – Tamil Nadu
  19. When is the world malaria day is observed ?
    a) June 5
    b) March 15
    c) April 25
    d) May 20
    e) March 30
    Ans – April 25
  20. The dada sahib phalke award is india’s highest award for which field ?
    a) Music
    b) Literature
    c) Mathematics
    d) Cinema
    e) Cricket
    Ans – Cinema
65 Total Views 1 Views Today
Previous Post
Next Post

Posted by- Team Edu


अब आप Education Masters Andriod App भी डाउनलोड कर सकते हैं डाउनलोड करने के लिए लिंक पर क्लिक करें Click Here for Download

दोस्तों अगर आपको किसी भी प्रकार का सवाल है या eBook की आपको आवश्यकता है तो आप निचे comment कर सकते है. आपको किसी परीक्षा की जानकारी चाहिए या किसी भी प्रकार का हेल्प चाहिए तो आप comment में हमे बता सकते हैं हम आपको जल्दी ही reply कर देंगे। अगर आपको हमारा article पसंद आया हो तो अपने दोस्तों के साथ share करना न भूलें करे.

आप हमारे फेसबुक पेज Facebook P age से भी जुड़ सकते है जिसके माध्यम से आपको Daily updates आपके फेसबुक पर मिलते रहेंगे।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.